Oskyldiga i väntan på att dö

Urk, vaknade för inte så längesen. Jag jobbade till 05 igår och sen gjorde jag misstaget av att sätta på tv:en när jag kom hem, det var ett program och kvinnor som satt i fängelse i väntan på att deras dödsstraff.
Alla utom en sa att dom var oskyldiga. En tjej hade fått dödsstraff när hon var 17 år (därmed den yngsta svarta tjejen som blivit dömd till döden), hon hade blivit anklagad att hon dödat sin bara några månader gamla son.

Hon hade lämnat sin son ensam hemma medan hon gick ut och joggade i 10 min, när hon kom hem andades han inte. Så hon gjorde hjärtochlung räddning.(men hon hade aldrig fått någon utbildning i det)
Hon sprang runt till alla grannar och skrek på hjälp till slut så öppnade en och hon fick skjuts till sjukhus. där gjorde dom också ett försök till en räddning men barnet överlevde inte.

Experterna kan inte svara på vad som orsakade sonens död och dom hade visat bilder på barnet men dom var tagna efter att läkarna också hade gjort livräddning. Men ändå så var dom så säkra på att det var hon som hade dödat sonen, så säkra att hon fick döden.

Hon hade fått en värdelös advokat som inte hade gjort något för att bevisa hennes oskuld. 6 år senare så lyckades hon få en ny advokat som hennes familj lyckats hitta som tog fram vittnen bla. och han lyckades bevisa att hon faktiskt var oskyldig! Hon blev helt fri. :D Nu är hon gift och har 3 barn, en sedan tidigare.

Det var en annan kvinna som också satt på death row, hon hade blivit anklagad att ha mördat sin familj. Maken och 2 barn. Alla var så säkra men hon har nekat i 18 år. Sen visade det sig att labbet som hade sagt att det fanns krutspår på hennes kjol, hade gjort en massa fel i hur många år som helst. Dom hade blandat ihop en massa bevis mm. Det var en stor skandal i usa och många fick en ny rättegång. Dock så hade hon redan fått så många retrials så hon blev utan. Hon hade skaffat sig en jätte bra advokat för precis som tjejen ovan hade hon en som bara satt där och dementerade inget av vad åklagaren sa.

Dock så tog allt för lång tid, hon dog den 14 september 2005 av en spruta.http://en.wikipedia.org/wiki/Frances_Newton


Jag tycker att det är skrämmande att se att om dom har var oskyldiga, en gick fri och en dog - hur många är det inte då som faktiskt sitter oskyldiga i fängelser och speciellt på just death row. 17 åringen kan inte vara ensam.
Får man inte tag på en bra advokat utan man får en tilldelad så är men körd känns det som.

Ja man får hoppas att man aldrig behöver uppleva vad dessa kvinnor upplevde.

(Förlåt om det var ett rörigt inlägg, jag bara skrev och orkar inte gå igenom det)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!